Hosta hist og hosta pist.

                                    Jeg holder rigtig meget af hosta,
                               der passer så fint ind mange steder i haven.


Her i selskab med husløg,                                                 Den limefarvede sammen med pieris,
                                                      bregner og rhododendron.

                 

                                              Den lyser godt op under den mørke tuja.Jeg har ikke styr på de forskellige navne (endnu)Her sammen med den lille opstammet syren,
som snart står i blomst.Hosta er perfekt i krukker.sammen med forglemmigej,lupin og klokkebusk.


Snart dækker hostaen jorden,
set lidt fra oven....
Er der nogen der vil bytte med hosta,
så skriv endelig.

12 kommentarer:

CuginaK sagde ...

Hej Lone

Håber du har det godt. Jeg holder også rigtigt meget af hosta, de bliver finere og finere fra år til år - har du set dem i Frederiksberg Have? De er så smukke. Jeg er specielt ret vild med den, du har med den hvide stribe i midten.

Kender du http://www.enemaerkets-hostahave.dk/? Måske en ide til din blogtur, når I skal afsted. Men pas på, der er SÅ mange fine....

Din have er så fin....

kh
Anne Mette

Madam Bæk sagde ...

Åh ja hoste. Jeg elsker hosta og har dem over alt i haven. store og små, i bede og i potter. Den kam man ikke får for mange af :-)

Lisbeth sagde ...

Hvor har du mange forskellige fine Hosta, de gør sig så godt i de forskellige bede! Jeg har masser af en almindelig ensfarvet grøn hosta som stod i haven da jeg kom til, den er delt og delt og jeg var meget glad indtil for et par år siden hvor sneglene invaderede haven, derfor er jeg begyndt at fjerne de kompakte områder.

Ina sagde ...

Åh, hosta er skønne. Jeg har dem også allevegne. Jeg har delt dem flere gange, men kender ikke navnene på nogen af dem ;-)

Mette - Villa Landly sagde ...

Hosta er virkelig et must - jeg har mine i krukker, der kan flyttes derhen, hvor der lige mangler lidt frodighed i haven. De flotte blade arrangerer jeg i forhold til omkringstående planters farver. Selvom det er bladene jeg holder mest af - så er blomsterne altså og fine og sarte at se på ;o).

Knus
Mette
http://mette.landly.dk

Fru Friis sagde ...

Hosta er ganske enkelt guds gave til havefolket, de passer bare ind overalt. Inden længe skriver jeg et indlæg om en hostahave jeg lige har besøgt, han havde "kun" 1000 forskellige varianter og så går man da helt amok... :o)

Annette sagde ...

hvor har du mange smukke hosta, de kan ikke undværes.
Annette

Malin sagde ...

Jag håller verkligen med dig! Hosta är nog en av de bästa favoriterna för mig med. Jag har köpt flera nya sorter nu i vår och ska göra en riktigt "hosta-rabatt". Härliga bilder du visar!

Lotta sagde ...

Så många härliga hostor du har. Jag kan bara hålla med dig - den är oumbärlig!
Kram

Nette sagde ...

Det er lidt mærkeligt, men jeg har indtil sidste år erklæret, at jeg ikke ville have hosta i min lille have. I 2010 købte jeg Fire and Ice og satte i en krukke i en mørk del af haven mod en af mine skvalderkålsnaboer. Den stod sammen med krukker med henholdsvis hvid hortensia, løjtnanshjerte (den der blomstrer hele sæsonen). Den gik jeg så og nød og måtte indrømme, at jeg var nødt til at anskaffe flere hostaer i år, så jeg har købt en spændende White Feather, som forhåbentligt ankommer tirsdag eller onsdag. Glæder mig.

Lene sagde ...

Synes næsten det ligner en indendørsplante, men jeg har nu heller ikke meget forstand på planter ;-) Flotte store grønne blade!
God weekend!

Frøken Solhat sagde ...

Dine Hosta er virkelig skønne.......selv har jeg ikke så meget erfaring med dem da jeg først i år - gud ved af hvilken grund - har indført dem på matriklen :0) Men jeg bliver glad for dem er jeg overbevist om.

Knus Dorthe