- jeg ved det godt.
Vi har en stor fin køkkenhave,
men jeg er bare et fjols til at få brugt
de gode råvarer i køkkenet.
Her er rabarber, purløg, dild, peberrod, citronmelisse,
timian, jordskokker, ærter, jordbær, rød grønkål, rød krølsalat
i selve køkkenhaven har jeg lagt perlesten,
og kanten op mod græsset er efeu,
hvilket er super praktisk når der skal slås græs.
Her er osse dejlige bærbuske,
blåbær, ribs, solbær, hindbær og brombær.
- jeg tænker,
hvis nu jeg bliver ved med at passe køkkenhaven,
så kan det jo være at jeg en dag bliver voksen og fornuftig,
og får brug for de gode sager ?
19 kommentarer:
Hej Lone
Uanset om du bruger det eller ej, så ser det flot ud i dine bede. Og måske en dag kommer du til at bruge det :o)Det kan jo også være, at du går og hygger dig med at passe det, så er det jo fint.
Jeg må tilstå, at Iris Variegata er med gule blomster, men den er nok afblomstret inden du får den om en uge. :o)
Kh
Lisbeth
Du kan jo starte med at spise af det, når du går rundt i haven. Mange af vores afgrøder forsvinder ad den vej :-). Selvom jeg har drømme om flere hyldemeter syltede bær og fryseren fuld, så er det bare en dejlig drøm, men jeg nyder at guffe løs, når jeg går forbi :-)
Regnvejrshilsen
Birgitte
For mig har det i høj grad handlet om, at finde de nemme opskrifter, hvor det fra haven kan indgå, og som lige kan bakses sammen i en travl hverdag. Hvis først kogebogen skal findes frem, så bliver det heller ikke rigtigt til så meget her på matriklen ;-)
Knus Signe
Ja, det er da dumt :)
Hvad med en lille bod nede vej vejen? Så kan du købe planter for de penge du tjener :))))))
Jeg har stor glæde af min, selvom jeg lige skulle lære at så ad flere gangebog ikke hele frøposen, så vi kun skulle ha grøn salat hele juni.
Godt at høre, du har fået dig en rød grønkål. :)
Hej Lone.Dejlige billeder fra din have.Er selv meget glad for min køkkenhave.det bedste er da nye kartofler.og det er noget af det nemmeste at dyrke.(se mit nye indlæg med højbede)
og rabarbertrifli-mums.Har du drivhus?Men din have ser da spændende ud.Du er bare så kreativ.Knus Jette
Jeg kender det alt for godt selv...! Jeg har det dejligste æbletræ, og hvert år lover jeg mig selv, at alle de æbler, der ikke bliver spist straks, bliver kogt til mos og gemt til dejlige æblekager og æblegrød. Jeg skal være heldig, hvis jeg ender med mere end tre-fire poser... ;-)
Hej Lone
Det kan da godt være at du ikke bruger det fra køkkenhave, men den er sørme da flot!
Måske du kommer til at gøre lidt mere brug af den efter dette indlæg ;-)
Vi ses jo snart :-D
Knus herfra
Gro
Hej Lone!
Väldigt snygg köksträdgård, Det är praktiskt med en grusad yta runtom lådorna så man kan gå omkring utan att trampa ner växter, och den där fina bulliga kantväxten runt gör det fint inramat (mot gräsmattan, undrar vad det är). Du skriver att det är "efeu" men jag vet inte vad det är för växt...
Jag ska googla strax och försöka finna ut.
Ha det gott, kram H.
Det skal du da ikke have dårlig samvittighed over, tænk på grønsagerne som stauder i stedet...jeg har f.eks plantet ca. 60 stk. rødkål i staudebedene + lidt rosenkål og grønkål - kun fordi at det er kønne grønsager og supplerer staudene godt...men jeg kan da godt finde på at spise lidt af det:-)
Hvor ser det dog godt ud. Nyd det enten du bruger det eller ej.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.
Det er ellers en flot køkkenhave, du holder dig. Start med bærene, ind i fryseren med dem, og så har du til de mest fantastiske smoothies søndag morgener :)
Ja, jeg syntes nu heller ikke at du skal "dø i synden". Rabarber er det nemmeste i hele verden, rabarberkompot til den dejligste trifli eller rabarbersmuldrekage - bare kom igang fru Krea, jeg ved du kan!! ;o)
Hvordan søren kan du næsten lade alle lækkerierne værre - uh, det ville krible i mine fingre. Om ikke andet, så får dyrelivet glæde af de lækkerier, du ikke selv når at bruge - så det går jo heldig vis ikke tabt.
Mette
altså, hvis du ikke kan nå at spise dine jordbær, så siger du bare til - min mailadresse står på min blog :D :D :D
Jeg har iøvrigt spist rabarberkompot i dag - lidt sukker og 4 minutter i mikrobølgeovnen - let som en plet.
Ja det er dumt, men det ser supersmukt ud:) Jeg tror at du allerede ved at tænke og skrive om det nu er ved at ændre din bevidsthed så inden længe er det inde i rutinen at bruge det.
Altså friske ærter lige fra planten savner jeg virkelig meget, måske er de klar når du holder åben have? :o)
Til Hillevi kan jeg fortælle at Efeu hedder murgröna på svensk;)
Kommer tid, kommer råd :o))
din trädgård är en så underbart vacker!! njuter massor av att titta på dina fina bilder!
ha de gott
susanne
Hej Lone, Aij en flot køkkenhave du har. Jeg håber, du får lyst til at benytte dig af høsten. Det ser i hvert fald lækkert ud. Jeg synes, den er rigtig flot og kan godt forstå, at du er glad for den, det ville jeg også være bare af det syn man får af den.
Send en kommentar