Det orange bed.


Jeg har det lidt sådan ... bob bob,
med mit orange bed.
Ved egentlig ikke om jeg kan li' det ?


Her er det Montbretia,
synes den passer smukt ind med læge-kvæsurt,
måske jeg skal have sat lidt flere
bordeaux farvede planter i bedet ?I starten af juni blomstre 
Pomerans Høgeurt flittigt


og nu lidt igen her i efteråret.


her i selskab med perikon.så er der "selvfølgelig" morgenfruerJeg har bestemt mig for at den 
broget vinca skal flytte til et andet bed


og at den mørke alunrod 
flytter ind i stedet.Nå, men der er en ting jeg ved helt sikkert,
og det er at jeg ikke kan finde ud af at smide blomster væk.
Så mon ikke jeg kan lære at holde af de orange blomster alligevel ?

Jeg holder lige ferie og tænker over det :-)

Hyg jer i blogland.17 kommentarer:

stallnilsen sagde ...

Så nydelig du har det i hagen din, den oransje blomsten var bare vakker.

Fine bilder, ha ei fin helg,

hilsen Lisbeth :O)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

...du skal sikkert bare ha nogen flere orange - hvad med orange solhat - de er så flotte, ville ønske jeg havde plads til et orange bed, men jeg har kun lidt gule og orange i et skyggested hvor de slet ikke "tager sig ud" - held og lykke med det :)

Høneballehaven sagde ...

Jeg tror det vil hjælpe at få nogen mørke ind, så vil du ikke længere synes bob bob :o)
God ferie.
Kh Lisbeth

Lene sagde ...

Rigtig god ferie. Husk nu at nyde det :)
Ingen kommentarer til orange bede ;))

Bente Lund sagde ...

Kig lige på dine billeder igen! Mon ikke du får lært at kunne lide den orange farve:-)
Orange er da en skøn farve, og den kan fremhæves ved at sætte kontrastfarver sammen med. Især de mørke farver fungerer godt sammen med orange, men også lilla, og faktisk pink, når det er i de rigtige toner.

Fru Friis sagde ...

Du har da skønne orange og uundværlige planter!! Jeg er faktisk selv igang med at flytte rundt på mine orange planter og de kommer nu i skøn forening med de mørkbladede. Fandt ud af at det blev lidt kedeligt i mit chokoladebed med kun mørkt, så der vil orange være perfekt til at lyse op. Det glæder jeg mig rigtig meget til at se virkningen af, og det syntes jeg bestemt også du skulle gøre.

He-he... kom lige i tanke om at du kaldte min ildvortemælk, som jeg fik af fru Høneballe, for en jydeplante. Bare fordi vi var nogle stykker som faldt i svime over denne SKØNNE orange plante - sig til hvis du mangler et skud til dit nye orange bed... ;o)

Lone sagde ...

Fru Fniis altså ... Jeg synes stadig at ildvortemælk (bare hør navnet) er en JYDEPLANTE, men jeg er alvorligt bange for at jeg er kommet til at købe een pga. bladene ?
Men jeg vil ikke indrømme det før jeg er helt sikker :-(

Bente sagde ...

Nå nå, jeg vidste ikke at nogle planter var forbeholdt jyder! Der kan man se bare.....
Jeg kan nu godt huske morskaben over fru Friis' opgravning af ildvortemælken, så hvad er nemesis?
At du selv køber en. HA HA det er altså god humor....
Jeg synes som Lisbeth, at planter med mørkt løv, passer smukt til de orange brændte farver. Spændt på at høre, om den plante du har købt, er en ildvortemælk!

Lone sagde ...

Sssssshhhh Bente

Signe sagde ...

Som ærke-københavner må jeg bakke Lone op i at det klart er en jyde-plante - og tak Fru Friis for at jeg lige fik genoplevet opgravnings-scenen for mit indre blik :-)
Men Lone du bor jo så langt vest på, at du vel også næsten er på kanten til at være jyde, så jeg synes godt, du kan forsvare at få dig en i haven ;-)
Personligt ville jeg nok mikse det orange med lilla, pink og gul, men hvad forstår sådan en orange-forskrækket københavner-snude sig på det?

Vi skal i øvrigt snart have lavet en aftale. Det lyder som om, du nu tager afsted på ferie (håber i så fald, at den bliver fantastisk), men kunne du ikke slå på tråden, når du får tid?

Knus
Signe

Ina sagde ...

Jeg er vild med dit orange bed. Det er super flot, og nogle gange tager ting tid, så jeg er sikker på, at du også kommer til at kunne lide det ;-)

Jeg ved godt at i andre var glade for, at min jydeplante kom ud af bilen ved Holbæk, men den har det rigtig godt. Det har til gengæld ikke resten af mit orange bed. Det blev et af årets fiaskoer, så jeg synes, at du skal være glad for dit.

Nette sagde ...

Lone, Du kan være HELT sikker på, at jeg IKKE kommer en mørk nat og plukker dine blomster :0)

Birgitte sagde ...

Hej Lone. Jeg tror, hvis du mikser med purpurfarven, så får du et rigtig flot bed, som du kan blive meget glad for. Jeg synes den kombination er med spræl i!

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Lone.
Jeg har fået en hel masse stauder foræret, inden de begyndte at blomstre. Jeg har taget imod med kyshånd, fordi jeg stadig er i gang med at anlægge de bede jeg vil ha' i min have. Det har også betydet orange blomster ind imellem de lyserøde, lilla og blå blomster. Jeg synes de skriger i øjnene sammen med de andre farver. Jeg har overvejet at flytte de orange til et bed for sig selv, men jeg er ikke så vild med den orange havetrend, så jeg har besluttet mig for at grave dem op og tage på plante-bytte-marked i næste weekend. Så bliver planterne ikke smidt ud, for det kan jeg heller ikke nænne. De er jo flotte i den rette sammenhæng. (Det du har fundet ud af med de mørke farver sammen med er ret raffineret).
Men for mig vil det føles rigtig at bytte, så de kommer til at glæde en anden, og jeg får sikkert noget med hjem, som jeg til gengæld selv vil sætte mere pris på.

Havetrolden sagde ...

Hmmm jeg ELSKER orange og synes bare dit bed er så skønt, særligt når den røde alunrod kommer med i selskabet.

Landliggeren sagde ...

Måske lidt hvidt vil få dig til at elske dit flammebed lidt mere? Vores Mont Bretia står sammen med en hvid ukendt blomst og jeg er personligt temmelig solgt over den kombination, men jeg hører jo på den anden side også til mindretallet der elsker gult :-) - læs: muligvis ikke den med den mest anerkendte smag ;-)

God ferie
Birgitte

Staudefeen sagde ...

Hvad er du så nået frem til? ;-)

Kh. Marlene